Grupperejse med månedlige afgange fra april til november 2021

  Rejs i international gruppe

 

Denne grupperejse tager rundt i hele Colombia med særlig fokus på de tabte civilisationer og arkæologiske nationalparker i syd. Grupperejsen indeholder også de klassiske oplevelser i Colombia som hovedstaden Bogotá, saltminerne ved Zipaqirá, kaffeplantagerne og det karibiske Cartagena. Rejsen starter i hovedstaden Bogotá med guldmuseet og saltkatedralen ved Zipaqirá. Her skal I også til Guatavita, der menes at have lagt grund til myten om den gyldne mand – El (Hombre) Dorado. Derfra går turen med fly sydpå til Nieva og Tatacoa-ørkenen. Turen fortsætter med bus til de arkæologiske nationalparker ved San Agustin, hvor Sydamerika største forekomst af religiøse statuer fra en ukendt kultur findes. I den del af Colombia skal I også opleve den tropiske højslette Paramó og guambiano-kulturens farverige marked i Silvia. På vej nordpå gør I holdt i salsaens hovedstad Cali, før I ender i den gamle bydel i det karibiske Cartagena. Turen tager jeg tæt på de lokale colombianere med bl.a. besøg og workshop hos en familien, der producerer en særlig form for colombianske kiks. Grupperejsen foregår i en international gruppe på maksimalt 12 personer.

 

Pris per person i delt dobbeltværelse: 24.995 kroner.


Kommende afgange

Kommende afgange

Afrejse Hjemkomst Antal dage Status Afrejse Hjemkomst Antal dage Status
7. april 2020 19. april 2020 14 dage Ledige pladser 15. september 2020 27. september 2020 14 dage Ledige pladser
19. maj 2020 31. may 2020 14 dage Ledige pladser 13. oktober 2020 25. oktober 2020 14 dage Ledige pladser
9. juni 2020 21. juni 2020 14 dage Ledige pladser 3. november 2020 15. november 2020 14 dage Ledige pladser
14. juli 2020 26. juli 2020 14 dage Ledige pladser 24. november 2020 6. december 2020 14 dage Ledige pladser
18. august 2020 30. august 2020 14 dage Ledige pladser

 

Kontakt os og hør mere om vores grupperejser til Colombia:  2464 0630  admin@keepon.travel

 

DAG 1: Ankomst til Colombia

På dag 1 ankommer I til Bogotá, der er hovedstaden i Colombia. Bogotá blev grundlagt i 1538 af spanieren Gonzalo de Quesada Jiménez under navnet Santa Fe.  Byen er kendt for sin koloniale storhed i klassisk forfald kombineret med vitaliteten i en moderne storby. Klimaet er konstant med en frisk og kølig morgen, en varmere eftermiddag og kølig aften hele året rundt da der ikke er nogen årstider i Bogotá.

I bliver modtaget af vores medarbejdere i Bogotá Lufthavn og kørt til hotellet.

Overnatning på Hotel B3 Virrey 3* eller lignende
 

 

 

 

DAG 2: Rundtur i Bogota og Guldmuseet

Turen rundt i Colombia starter tidligt om morgenen på Bogotas mest berømte fødevaremarked. Markedet ligger i centrum af Bogotá og her er blomster, grøntsager, frugt, kød, fisk og andre spiselige varer. Colombia har f.eks. ca. 70 forskellige spiselige frugter og på markedet får I mulighed for at smage på frugter som I nok aldrig har set og som aldrig har fundet vej til de danske butikker. Markedet er fyldt med alverdens forskellige dufte – nogle bedre end andre og der er også mulighed for at smage på lokale og ret velsmagende specialiteter ved én af de enkle madboder. Priserne er meget små så der er rig mulighed for at prøve forskellige specialiteter. Efter markedet går turen til La Candelaria, som er et historisk kvarter i centrum af Bogotá. Arkitekturen i de gamle huse, kirker og bygninger er en blanding af spanske koloniale- og barokke stilarter. Kvarteret huser flere universiteter, biblioteker og museer. Centrum for kvarteret er Simon Bolivar pladsen opkaldt efter den mand der banede vejen for Sydamerikas uafhængighed af Spanien. I det historiske centrum besøger vi også det berømte guldmuseum, der huser verdens største samling af guldkunst; hovedsageligt fra tabte civilisationer. Her findes forskellige guldgenstande der har været med til at skabe myten om El Dorado. Turen afsluttes med et besøg på den kendte colombianske maler og billedhugger Fernando Boteros Museum.

Hvis tiden tillader det fortsætter turen op til bjergene bag Bogotá til statuen af Guadalupe. Herfra er der en betagende udsigt over byens ca. 8 millioner indbyggere i en by der stopper brat for foden af bjergene og strækker sig så langt øje strækker.

Eftermiddagen er på egen hånd og det anbefales at købe en kop aromatica ved én af de mange gadeboder. Aromatica er en sød te lavet på diverse frugter og udbredt over hele Colombia

Overnatning på Hotel B3 Virrey 3* eller lignende
DAG 3: Heldagstur til Zipaqirá Saltkatedral

I dag går turen uden for Bogotá. I starter med at køre til det frugtbare plateau til Zipaquirá, der er kendt for sine saltminer og fossiler af dinosaurer. Her skal I besøge en saltmine og den berømte underjordiske saltkatedral som er 120 m lang og som dækker over 8.500 kvadratmeter.På turen hører i om udvindelse af salt fra de saltholdige klipper før I ender i katedralen. Zipaquirá Salt katedralen er oplyst af fluorescerende lys, der giver katedralen det smukkest lys. Katedralen er et monumentalt arkitektonisk mesterværk bygget af minearbejderne som beskyttelse mod de ulykker det farlige minearbejde kan medføre. Indenfor finder I kolossale kors, engle og Madonna-statuen. Ud over hovedkatedralen er der små sidekapeller og korsstationer. Katedralens 14 stationer er forbundet gennem labyrintiske tunneler.

Fra saltminen I tager videre til en lille landsby nær den legendariske sø Guatavita. Fra landsbyen fortsætter turen op i over 3.000 meters højde til indgangen til Guatavita. Herfra er der en halv times vandring til søen. Søen er kendt fordi det ifølge legenden var her enhver ny hersker af Muisca folket (en Chibcha stamme) bragte et offer til søens solgud. Ifølge legende blev den unge prins’ nøgne krop indsmurt i en pasta fremstillet af guldstøv.Prinsen sejlede på en flåde ud midt i søen, hvorfra han hoppede i vandet og skyllede guldstøvet af i søen sammen med smaragder og guld, der blev ofret af præsterne. Denne praksis beskrives af de miniature guldhåndværk som I så dagen før på guldmuseet.

Efter besøget ved Guatavita kører I videre op i bjergene. Ad en ikke-asfalteret vej kommer I til et lokalt landsbysamfund, hvor I skal møde og spise frokost med familien. I får mulighed for selv at gå rundt og få et indtryk af, hvordan familiens liv ser ud.  Efter frokosten går turen tilbage til Bogotá. På vejen gør vi holdt for at smage på området typiske majsbrød, arepas.

Overnatning på Hotel B3 Virrey 3* eller lignende
DAG 4: Neiva og Tatacoa-ørkenen

I dag går turen med fly til Neiva i den sydlige del af Colombia, hvor Tatacoa ørkenen og den arkæologisk nationalpark San Agustin ligger. Efter ankomsten til Neiva, hvor temperaturerne typisk ligger mellem 22 og 32 grader bliver I indlogeret på jeres hotel inden I skal på en byrundtur. Neiva blev grundlagt i 1550 og her har tiden stået forholdsvis stille. På turen besøger I en lokal familie der vil lære jer hvordan man laver den lokale kiks der er berømmet og elsket i hele Colombia. I skal også besøge et lille privat museum med lokalt håndværk fremstillet af lokalbefolkningen ud af materialer fra Totumo (Kalabash Træ). Sidst på ​​eftermiddagen tager vi en luftig tur med motorcykeltaxa til udkanten af Tatacoa ørkenen. Den soltørrede jord er sprækket og farverne varierer fra orange til grå. Uden læ, har vinden frit spil og kan brøle hen over dette fascinerende landskab. Efter besøget i ørkenen går turen tilbage til jeres hotel

Overnatning på Hotel Boutique Yararaka 3 * eller lignende
DAG 5: Magdalena og San Agustin arkæologisk nationalpark

I dag går turen til den arkæologiske nationalpark ved San Agustin. Turen dertil går indledningsvis langs med den smukke flod Magdalena, der er Colombias længste flod. Floden snor sig 1.528 kilometer fra Andesbjergene i syd til det Karibiske hav i nord gennem stort set hele Colombia. Herefter fortsætter vi gennem tørre bjergegne og små landsbyer inden vi når frem til den arkæologiske nationalpark ved San Agustin. Parken indeholder mere end 500 statuer og er den største samling af religiøse monumenter og megalitiske skulpturer i Latinamerika og betragtes som verdens største nekropolis. Som en del af den såkaldte San Agustin-kultur blev stedet tilføjet UNESCOs verdensarvsliste i 1995. Dateringen af statuerne er usikre, men de antages at være skåret mellem år 4–500. Oprindelsen af statuerne er stadig et mysterium, da stedet stort set ikke er udgravet.

Overnatning på Hacienda Akawanka 3 * eller lignende
DAG 6: Kaffe og Alto de los Ídolos

Morgenen starter med et besøg på en lokal kaffefarm. Her skal I se hvordan den berømte colombianske kaffe dyrkes, plukkes og forarbejdes. Kaffen er colombianernes stolthed og det er der faktisk en god grund til.

Om eftermiddagen går turen til den arkæologisk park “Alto de los Ídolos”, der også er en del af UNESCO’s verdensarv. I Alto de los Ídolos findes der statuer der er op til 7 meter høje samt en række grave. Hele landskabet blev af den tidligere civilisation omdannet til et momentalt landskab for op mod 2.500 år siden.

Efter dagens besøg på kaffefarmen og nationalparken går turen tilbage til hotellet.

Overnatning på Hacienda Akawanka 3 * eller lignende
DAG 7: Puracé og Popayan

I dag går turen på en seks timers bustur til Popayan, der er én af Colombias smukkeste byer, med smagfuld kolonialsk arkitektur og spændende gastronomi.

På vejen passerer I igennem nationalparken Puracé, der strækker sig fra en højde på 2.500 meter til 5.000 meter. Nationalparkens kuperede Paramó landskab, der er unikt for den nordlige del af Andesbjergene er et tropisk højland ovenover trægrænsen. Her er dyrelivet et kapitel for sig med eksotisk dyr som andesbjørnen, bjergtapiren og Puduen, der er verdens mindste hjorteart og kun 34 til 44 centimeter høj. Landskabet gennemskæres af kløfter og vandløb og her findes stadig ulmende vulkaner. Den vulkanske aktivitet skaber svovlholdige varme kilder som de lokale kalder “Termales Agua Hirviendos” og på vejen gør vi holdt ved en af disse.

Overnatning på Hotel La Plazuela 3 * eller lignende
Billedresultat for silvia popayan colombia

DAG 8: Popayan og Silvia

Dagen starter med et besøg på det eksotiske og meget livlige marked i Silvia 45 minutters bustur fra Popayan. Markedet i Silvia bliver drevet af de særdeles farverige guambiano- og paeces-indianere, der tilhører den oprindelige befolkning og har boet i området i over 500 år. Guambianoernes og Paeceserne stærke kultur gjorde at Colombias tidligere narkokarteller aldrig fik fodfæste i området omkring Popayan. Udover at opleve den livlige stemning på markedet har I gode muligheder for at købe eksotiske produkter og lokalt kunsthåndværk som f.eks. uldprodukter fra vincunja, lama og alpaca .

Efter markedet tager vi tilbage til Popayan. Her kan I oplevelse byens afslappede stemning og smukke bygninger som f.eks. katedralen Nuestra Señora de La Asunción og Torre de Reloj. Byen er fyldt med kridhvide bygninger, der har givet byen tilnavnet ”Den hvide by”.

Overnatning på Hotel La Plazuela 3 * eller lignende
Billedresultat for salsa cali

DAG 9: Popayan – Cali med byrundtur

Om morgenen fortsætter jeres rejse nordover til salsaens hovedstad Cali. Cali kaldes også Colombias sportshovedstad og har bl.a. været for de sydamerikanske mesterskaber i fodbold. Cali er desuden kendte for sit antal af klinikker der udfører plasticoperationer. I ankommer til Cali om eftermiddagen og udover en rundtur i byen skal I besøge et danseprojekt for socialt udsatte børn.

Sidst på eftermiddagen bliver I indlogeret på jeres hotel

Overnatning på Boutique Hotel San Antonio 3 * eller lignende
DAG 10: Cali – Cartagena

Besøget i den sydlige del af Colombia og turen går i dag med fly nordpå til den karibiske by Cartagena. Om morgenen bliver I transporteret til lufthavnen for at tage flyet til Cartagena via Bogotá. I bliver modtaget i lufthavnen i Cartagena og kørt til jeres hotel.
I har resten af dagen for jer selv.
Cartagena blev grundlagt i 1533 af spanieren Pedro de Heredia. Cartagena var i lang tid det handelsmæssige knudepunkt i regionen, hvor varer og slaver handledes i byen. Først i 1822 blev Cartagena uafhængig af Spanien. I dag er Cartagenas gamle bydel en historisk perle. Udenfor den gamle bydel har den moderne by udviklet sig. Små øer og fantastiske strande rundt omkring i byen gør byen til et populært turistmål. Den gamle bydel i Cartagena skal efter sigende have været inspirationen til byen i Pirates of Caribbean.

Mellemklasse: Overnatning på Hotel Don Pedro De Heredia 3 * eller lignende
DAG 11: Byrundtur i Cartagena

I dag skal I opleve Cartagena.  Først går turen til klosteret La Popa. Klosteret ligger på det højeste bjerg i byen. Herfra er der en storslået udsigt over byen samt bugten. Derefter kører I til et foto-stop ved Fort San Felipe, hvis mægtige fæstning dominerer bybilledet. Derfra fortsætter I ind i den kolonialistiske gamle bydel i Cartagena. I tager en tur gennem byen og ser dens storslåede palæer, smalle gyder og kirker. Slutteligt besøger I Jesuit kirken og klosteret San Pedro Claver.

Mellemklasse: Overnatning på Hotel Don Pedro De Heredia 3 * eller lignende
DAG 12: Fridag i Cartagena

Efter nogle oplevelsesrige dage i Colombia er det blevet tid til en fridag og til at opleve Cartagena på egen hånd. For dem der har lyst til mere er der dog mulighed for at tilkøbe ekstra ture.

Mellemklasse: Overnatning på Hotel Don Pedro De Heredia 3 * eller lignende
DAG 13: Hjemrejse

Eventyret i Colombia er slut og det er tid til at rejse hjem. I vil blive hentet på jeres hotel og transporteret til Cartagenas internationale lufthavn og returflyvning til Europa.
Mulige tillægsture på dag 12
Rosario Island El Encanto

Tag en tur til paradisøen Rosaria Island El Encanto 45 minuters sejllads fra Cartagena. Her er der mulighed for at slappe af og nyde det krystalklare karibiske hav. Turen tager i alt 8 timer.

1.100 kroner
San Basilio de Palenque

San Basilio de Palenque er en lille by der blev grundlagt af bortløbne slaverne i det 17. århundrede. Byen blev opført på UNESCOs liste over verdensarv i 2005 på grund af dens stærke afrikanske sproglige, musikalske og kulturelle traditioner. Byen betragtes som den første frie by for afrikanere i Syd- og Nordamerika. Byen ligger halv andens time fra Cartagena og her kan I opleve et samfund, hvor afro-rødder og traditioner er blevet bevaret og opretholdt, herunder et distinkt kreolsk sprog (Palenquero), folklorisk dans, køkken, kjole, frisurer, politisk organisation og social struktur.

1.500 kroner
Tromme-workshop og mangrovetur til La Boquilla

Efter cirka en halv times kørsel når I fiskerlandsbyen La Boquilla, hvor stemningen er let og afslappet. Byen ligger på en smal halvø flankeret af Det Caribiske Hav. “La Boquilla” kæmper for at bevare sine forfædres traditioner, hvor trommerne spiller en central rolle. I får mulighed for at prøve at spille på tromme og føle rytmen af cumbia, mapalé og champeta. Fra La Boquilla går I ombord på en Dugout-kano og sejler lydløst ind i den tætte mangroveskov. Når i er kommet gennem mangroven åbner der sig en sø fyldt med flokke af hvide hejre og pelikaner.

1.400 kroner
Sejltur med middag

Afslut rejsen i Colombia med en tre retters middag ombord på en luksusyacht. Middagen inkluderer to glas vin og tager to timer.

1.100 kroner
14 DAGE / 13 NÆTTER