Amazonas spændende natur, Cusco og det magiske Machu Picchu.

 Rejs i international gruppe

Jeres eventyr begynder med en rundvisning i Lima. Efter at have lært den smukke hovedstad i Peru at kende, vender I næsen mod junglen, hvor I tilbringer 3 dage med at udforske storslåede dyr og planter i deres naturlige habitat. Her har I mulighed for at møde en bred vifte af vilde dyr, fra papegøjer og aber til navlesvin, oddere og tusindvis af sommerfugle. I besøger også en bananplantage dybt inde i regnskoven, hvor lokale får lov at opdyrke separate områder. Senere besøger I Cusco, hvor I kommer til at lære om Inkariget, inden besøget på Machu Picchu. Efterfølgende tager rejsen jer til Puno ved Titicaca-søens bredder og her kommer I helt tæt på de lokale peruvianere, der bor på flydende øer i verdens højest beliggende sejlbare sø.

Pris per person i delt dobbeltværelse: 22.995 kroner.

Kommende afgange

Afrejse Hjemkomst Antal dage Status
Afventer den nuværende Corona-pandemi

  Kontakt os: 2464 0630 admin@keepon.travel

 
DAG 1: Velkommen til Peru!

Efter en lang flyvetur ankommer I til Limas Jorge Chavez Internationale lufthavn. Forude venter 12 dage i Peru, hvor I bl.a. skal opleve det gamle Lima, Den Hellige Dal, inkaernes gamle hovedstad Cusco og Marchu Picchu. Ved ankomsten i lufthavnen bliver I mødt af vores engelsktalende guide, der sørger for transport til hotel og check-in. Lima ”Kongernes by” blev grundlagt i 1535 af den spanske erobrer Francisca Pizarro og blev hovedstad samt den vigtigste by i det spanske vicekongedømme. I dag er det stadig den vigtigste by i Peru, og der bor omkring 9 millioner mennesker. Den historiske bymidte har fantastisk arkitektur i kolonial stil, mange torve og pladser som f.eks. Plaza de Armas samt prægtige og smukke kirker som er på UNESCOS Verdensarvsliste. Det peruvianske køkken er fremragende og bliver mere og mere berømt, med dets spændende retter, som de lokale er meget stolte af.
lima, rundrejser peru, kulturrejser, naturrejser, amazonas

DAG 2: Tæt på Lima

Efter morgenmaden begynder rundturen i Lima, som er Sydamerikas næststørste by.

Besøget starter i den gamle bydel, hvor der fortsat findes mange bygningsværker fra den spanske kolonitid. Her besøger I distriktet, hvorfra det spanske vicekongedømme i Sydamerika blev regeret, Limas Katedral, Plaza Mayor (Limas hovedtorv), Regeringspalæet, Rådhuset m.m. I får oplevelsen af Vagtskiftet ved Plaza de Amas inden turen tager jer til San Francisco-klosteret. Det er et imponerende katolsk kirkebyggeri fra det syttende århundrede, som bl.a. omfatter en kirke, et kloster og en plads. Facaden af kirken blev hugget i sten og er kendetegnet ved sine korintiske søjler, og her besøger I katakombernes mørkekamre under kirken, hvor der efter sigende ligger 75.000 mennesker begravet. Efter rundturen går turen tilbage til hotellet. Eftermiddag og aften er fri til egne oplevelser i Lima.

 
DAG 3: Velkommen til junglen

Efter morgenmaden bliver I hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra I flyver til Puerto Maldonado (en flyvetur på ca. to timer). Derfra går turen til Keep on Travels lokale partners kontor, hvor I skal pakke om, så kun det mest nødvendige medbringes på turen ind i junglen. Medbring en lille rejsetaske eller rygsæk.

Når I har pakket pakket om, fortsætter turen mod havnen i byen Infierno (Helvede), der er hjemsted for den lokale stamme Ese’eja, der er kendt for at fremstille den hallucinerende vin Ayahuasca. Herfra sejler I halvanden time med motorkano op ad floden Tambopata River mod Explores Inn Tambopata Ecolodge i Tambopata Nationalpark. Undervejs gør I holdt ved La Torre for at blive registreret og spise den udleverede madpakke. Efter ankomsten til Ecolodge’en er der en kort introduktion til dyrelivet og sikkerhed i området og efter middagen er det tid til en aftentur i kano for at lede efter Caiman-alligatorer i mørket.
DAG 4: Oddere og La Torre

I dag vågner I tidligt, så der er tid nok til at gå de 5 1⁄2 kilometer gennem junglen til Cocococha-søen for at se kæmpeoddere.

Undervejs vil guiden fortælle om junglens økosystem og det dyreliv I møder. Efter at have set på kæmpeoddere vil der være sejlads i katamaraner på søen for at studere dyrelivet langs søens bredder.

På vejen tilbage til Ecolodge’en besøger I en lokal farm i nærheden af lodge’en. Farmen drives af medlemmer af den lokale stamme og der vil være rig mulighed for at se og smage lokale specialiteter fra La Torre-samfundet.
DAG 5: Regnskovstur

Endnu engang skal I tidligt op.

Denne gang går turen med båd til nogle lerskrænter ved brinken af flode, hvor lerspisende papegøjer samles i store flokke for at spise ler, der hjælper dem med at fordøje giftige bær.

Turen tilbage foregår til fods, så I kan betragte flora og fauna på nærmeste hold.

Om eftermiddagen besøger I det 42 meter høje tårn, der giver et fantastisk udsyn over junglen. Herfra er der mulighed for at se solen gå ned over junglen og se de dyr, der lever i junglens top, som f.eks. aber og tukaner.
DAG 6: Cusco & Kulturen

Igen igen skal I tidligt op – denne gang for at rejse til inkaernes gamle hovedby Cusco.

Turen går med motorkano tilbage til havnen i Infierno og derfra videre forbi Keep on Travels lokale samarbejdspartners kontor for at hente bagage og så til lufthavnen i Puerto Maldonado, hvorfra I flyver til Cusco.

Efter ankomst til Cusco og I er blevet indkvarteret på hotellet, tager den lokale guide jer på en spadseretur rundt i Cusco, med besøg på det lokale coca-museum.
DAG 7: Inkarigets Historie

I løbet af morgenen besøger I det kæmpe store Sacsayhuaman-tempel. Fra denne enorme struktur har I et fuldt overblik over selve byen Cusco. Konstruktionen er bjergtagende med enorme sten, der er perfekt tilpassede til hinanden. Det siges, at det tog over 10.000 arbejdere 50 år at bygge komplekset.

Hvorfra Sacsayhuaman-templet egentlig stammer vides i dag ikke med sikkerhed. Arkæologerne tilskriver templets konstruktion til perioden for Inka kongen Pachacutec. Senere besøger I et andet vigtigt Inkaområde, som kendes under navnet “Qenqo” før I tager til den arkæologiske Incaplads “Tambomachay”, et tempel dedikeret til Vandguden og “PucaPucará”.

Efter besøget returnerer I til Cusco. Eftermiddagen er fri til oplevelser på egen hånd.
DAG 8: Den Hellige Dal

Til morgen bliver I hentet fra jeres hotel og drager til den hellige dal.

På vejen stopper I på et punkt kendt som El Mirador, derfra vil I være i stand til at se hele den Hellige Dal og få en god indsigt i Inkaernes historie. Den Hellige Dal var utvivlsomt et nøgleområde for bosættelser for Inkaerne; dets kombination af mildt klima og frodige landområder gav en unik rigdom for dette område af de højtliggende Andesbjerge. Ved ruinerne lærer I mere om de forskellige aspekter af Inkakulturen. I ser de elegante stenarbejder og de imponerende landbrugsterrasser, der breder sig ud over området. Derefter besøger I byen Pisac og vandrer gennem det lokale marked, der er kendt for sine mange farvede tekstiler, lokale fødevarer og indfødtes klædedragter.
DAG 9: Ekspeditionstoget til Aquas Calientes

I går selv til stationen i Ollantaytambo, der ligger tæt på hotellet.

I går om bord på “Expedition”-toget med retning mod Aquas Calientes, der er en moderne lille by nær naturreservatet omkring Machu Picchu.

Efter at have passeret Inkaernes Hellige Dal, starter toget stille og roligt at køre nedad langs Urubambafloden, indtil I endelig når regnskoven. Efter cirka 1 time og 45 minutter ankommer I til byen Aguas Calientes. Når I ankommer til Aguas Calientes vil vores guide vente på jer på stationen og følge jer til hotellet, samt give jer information om turen til Machu Picchu den næste dag. Togturen til Aquas Calientes er en super oplevelse, hvor I langsomt rejser tilbage til regnskoven, og hvor I kan nyde det ene flotte sceneri efter det andet.

Om aftenen serveres der fælles middag på en lokal restaurant.
DAG 10: Machu Picchu

Tidligt om morgenen tager I op til ruinerne ved Machu Picchu.

I begynder med en kort tur i bus af en stejl zigzag rute op til den imponerende ”Inkaernes glemte by”. Efter ankomst kommer I ind i Machu Picchu’s arkæologiske zone, hvor turguiden vil vise jer de vigtigste sektorer af denne store Inca by, som f.eks. det fantastiske Intiwatana (sol ur), Sol Templet, by-sektoren og landbrugssektoren blandt andre. Machu Picchu var længe blot en legende. Men i 1911 fandt forskeren, Hiram Bingham, ruinerne. Machu Picchu hæver sig 2.430 m over havet midt i en tropisk regnskov – et helt enestående smukt område. Det var højst sandsynligt Inkakulturens mest spektakulære stykke byarkitektur på kulturens højdepunkt – dets gigantiske mure, terrasser og ramper ser ud som om de er hugget direkte ud af grundfjeldet.

Efter en omfattende rundtur på Machu Picchu (2-3 timer) går turen tilbage til Cusco.
DAG 11: Cusco

Nyd fridagen med afslapning oven på gårsdagens oplevelser, shop eller udforsk flere af Cucco’s seværdigheder. Tag f.eks. på café på Plaza de Armas, eller for de, der ønsker et mere aktivt eventyrer, er der mulighed for Mountainbiking i bjergene rundt om Cusco.
DAG 12: Farvel til Peru

Foran jer venter nu en lang hjemrejse til Danmark. Forhåbentlig med en masse gode minder i bagagen og ønsket om en anden gang igen at besøge Peru.

Efter morgenmaden vil I blive mødt af jeres guide hotellet i foyeren, og kørt til lufthavnen for at boarde jeres fly tilbage til Europa – I forlader Peru med livslange erindringer.13 DAGE / 12 NÆTTER