Rejse i international gruppe – garanteret afgang

Jeres eventyr begynder med en rundvisning i Lima. Efter at have lært den smukke hovedstad i Peru at kende, vender I næsen mod Cusco, hvor I kommer til at lære om Inkariget. Rejsen tager jer til det berømte Machu Picchu, som blev anset for at være en legende indtil 1911, hvor den opdagelsesrejsende Hiram Bingham snublede over det. Machu Picchu er 2.430 m over havets overflade, midt i en tropisk bjergskov, i usædvanlig smukke omgivelser. I omegnen af Cusco ser I andre fantastiske eksempler på inkaernes arkitektoniske evner og I får en dybere forståelse af livsbetingelserne i Inka-riget. Efterfølgende tager rejsen jer til Puno ved Titicaca-søens bredder og her kommer I helt tæt på de lokale peruvianere, der bor på flydende øer i verdens højest beliggende sejlbare sø.

 

Pris per person i delt dobbeltværelse: 22.995 kroner.


Kommende afgange

Afrejse Hjemkomst Antal dage Status
Afventer den igangværende Coronapandemi

 

  Kontakt os: 2464 0630 admin@keepon.travel

 

DAG 1: Velkommen til Peru!

Efter en lang flyvetur ankommer I til Limas Jorge Chavez Internationale lufthavn. Forude venter 12 dage i Peru, hvor I bl.a. skal opleve det gamle Lima, Den Hellige Dal, inkaernes gamle hovedstad Cusco og Marchu Picchu. Ved ankomsten i lufthavnen bliver I mødt af vores engelsktalende guide, der sørger for transport til hotel og check-in. Lima ”Kongernes by” blev grundlagt i 1535 af den spanske erobrer Francisca Pizarro og blev hovedstad samt den vigtigste by i det spanske vicekongedømme. I dag er det stadig den vigtigste by i Peru, og der bor omkring 9 millioner mennesker. Den historiske bymidte har fantastisk arkitektur i kolonial stil, mange torve og pladser som f.eks. Plaza de Armas samt prægtige og smukke kirker som er på UNESCOS Verdensarvsliste. Det peruvianske køkken er fremragende og bliver mere og mere berømt, med dets spændende retter, som de lokale er meget stolte af.

Indkvartering Hotel La Hacienda Miraflores 3-4*
DAG 2: Tæt på Lima

Efter morgenmaden begynder rundturen i Lima, som er Sydamerikas næststørste by. Besøget starter i den gamle bydel, hvor der fortsat findes mange bygningsværker fra den spanske kolonitid. Her besøger I distriktet, hvorfra det spanske vicekongedømme i Sydamerika blev regeret, Limas Katedral, Plaza Mayor (Limas hovedtorv), Regeringspalæet, Rådhuset og ikke mindst San Francisco-klosteret. Det er et imponerende katolsk kirkebyggeri fra det syttende århundrede, som bl.a. omfatter en kirke, et kloster og en plads. Derefter besøger I Peru mest  imponerende museum Museo Largo. Rafael Larco Hoyle grundlagde museet i 1926 og navngav det efter sin far. I 1958 flyttede han samlingens 45.000 genstande til distriktet Pueblo Libre i Lima, hvor det i øjeblikket findes. Museet er indrettet og organisteret i temaer: Metaller, Keramik, Sten, Kultur, Juveler og Tekstiler. World’s Unique Erotic Hall giver et sjældent glimt ind i de gamle peruvianeres fascinerende seksuelle liv.

Indkvartering Hotel La Hacienda Miraflores 3-4*
DAG 3: Cusco og Yucay

Efter morgenmaden bliver I hentet på hotellet og jeres lokale guide sørger fra transport til lufthavnen. Han hjælper med check-in og sørger for at I kommer sikkert med indenrigsflyet til Cusco. Ved ankomsten starter I turen med et besøg i Chinchero-samfundet, der ligger 28 km væk fra Cusco. Her ser I resterne af det, der var Tupac Inca Yupanqui’s kongelige hacienda. Den største attraktion er imidlertid det søndagsmarked, der oprindeligt var dalen’s beboeres eneste mulighed for at handle deres produkter. Dette farverige og livlige marked fascinerer stadig med dets mangfoldighed af kunsthåndværk og tekstiler fremstillet i ægte pre-columbiansk stil. Derefter køres I til udsigtpunktet “El Mirador de Racchi”, hvor I har en fantastisk udsigt over den hellige dal. Her er der altid en gruppe kvinder, der sælger frø fra lokale planter, som med lidt snilde og grønne fingre kan vokse i vores haver og altankasser. Efterfølgende kører i til Yucay.

Indkvartering Hotel Sonesta Posada del Inca Yucay 3-4*
DAG 4: Ollantaytambo

Om formiddagen kører I langs Urubambafloden mod byen Ollantaytambo. Når I ankommer til Ollantaytambo, ser I mageløse eksempler på Inkaernes byplanlægning. Højt over byen finder I Inka-fæstningen Ollantaytambo. Stejle stenterrasser, der starter ved kanten af ​​byen, fører op til fæstningsruinerne på toppen af ​​bakken. En stentrappe fører op gennem terrassevæggene, så de besøgende kan træde ud på dem. Et af de bedst bevarede områder ligger nord for Hanan Huacaypata-pladsen: Et område med 15 huse bygget oven på udskårne stenmure.
Ollantaytambo er et af de få steder, hvor Inkaerne rent faktisk besejrede spanierne.

Efter frokost på en lokal restaurant, kører vi retur til hotellet, hvor eftermiddagen er fri til egne oplevelser.

Indkvartering Hotel Sonesta Posada del Inca Yucay 3-4*
DAG 5: Machu Picchu

Om morgenen køres I til stationen i Ollantaytambo. I går om bord på “Expedition”-toget med retning mod Aguas Calientes, der er en moderne lille by nær naturreservatet omkring Machu Picchu. Ved ankomst, tager I op til Machu Picchu og en lokal guide vil vise jer denne store Inka by. I ser blandt andet Den Store Intiwatana (sol ur), Sol Templet, Inkaens private værelser og landbrugs sektoren. Machu Picchu er beliggende 2.430 m over havets overflade, midt i en tropisk bjergskov, i usædvanlige smukke omgivelser. Det er Inka-rigets mest fantastiske sted, med dets beliggenhed, dets gigantiske vægge, terrasser og ramper der ser ud til at være hugget direkte ind i klippevæggene. Efter en 2 timers guidet tur, får I mulighed for at se dette vidunderlige lidt sted på egen hånd, inden tog og bus tager jer tilbage til Cusco.

Indkvartering Hotel Xima Cusco 3-4*
DAG 6: Cusco – helt tæt på

Om morgenen skal I på en guidet rundtur til de mest karakteristiske steder i centrum af Cusco. Undervejs ser I Inca Roca Palace på Hatun Rumilloc Street og den mest hellige Inka bygning: “The Qoricancha Temple”. Qoricancha var det vigtigste tempel i inkaernes imperium. Det blev bygget over et Inka-palads dedikeret til tilbedelse af Solen. Derefter besøger I hjertet af byen, “Plaza de Armas”, omgivet af koloniale arkader og fire kirker. Endelig besøger I det kæmpe store Sacsayhuaman-tempel. Konstruktionen er bjergtagende med enorme sten, der er perfekt tilpassede til hinanden. Om eftermiddagen kan I på egen hånd besøge San Pedro Marked, hvor I vil finde grøntsager, kød, lokale oste (som du sikkert bør prøve), lokale chokolader, urtemedicin og mange lokale håndværk. Markedet er også et sted, hvor mange i lokalbefolkningen går hen for at spise ‘mysterysupper’. Nogle kan være med kylling – men de mest populære, blandt de lokale, er normalt de mere usædvanlige.

Indkvartering Hotel Xima Cusco 3-4*
DAG 7: Cusco til Puno

Heldags busrejse fra Cusco til Puno. Busrejsen er en unik oplevelse; den første halvdel af rejsen domineres af de storslåede Andesbjerge, som tårner sig op over de dybe dale. Senere flader landskabet sig ud og der er mulighed for at se vilde vicuñas og alpacas. Der er flere stop lagt ind i turen, hvor der er mulighed for at opleve Raqchi, også kendt som Wiracocha-templet, det majestætiske La Raya-pas, med en smuk udsigt over Chimboya-gletsjeren og det fascinerende lithikmuseum i Pukará-kulturen. Frokost er inkluderet i en restaurant på rute. Ved ankomsten til Puno køres i til hotellet.

Indkvartering Hotel Xima Puno 3*
DAG 8: Titicaca-søen

Om morgen bliver I afhentet på hotellet og transporteret til Punos havn, hvor I afsejler til Uros-øerne på Titicacasøen.

Uros-øerne er 40 små flydende siv-øer, der ligger i Titicaca National Reserve. Her bor indbyggerne på øerne, som deres forfædre gjorde og opretholder deres forfædres skikke. Efter at have besøgt Uros-øerne fortsætter vi med båd til Taquile-øen. Her er der ingen veje eller elektricitet og de lokale har beholdt deres traditioner og kultur. Mange bærer stadig områdets traditionelle dragter. Indbyggerne er kendt for deres højkvalitets håndværk, især deres strikning som udelukkende udføres af mænd. På torvet er der butikker, som sælger uldvarer og håndvævede genstande samt en lille kirke.

Indkvartering Hotel Xima Puno 3*
DAG 9: Colca Canyon

I dag starter I med en køretur til til Colca Canyon. Denne kløft har en længde på mere end 100 km og dens dybeste punkt er 3.400 meter. Den bedste udkig finder I i 3.800 meters højde over havets overflade. Det er et fortryllende landskab der venter jer. Kløften ser umiddelbar gold ud, men guiden kan fortælle om det spændende dyreliv, der findes i dette mageløse område. Lokal frokost på turen.

På vejen dertil besøger I Aguada Blanca National Park, hvor Vicuñas og Alpacas lever frit og kan ses på de gode dage. I får her det bedste view på udkigspunktet i 4.910 meter over havets overflade. Udsigten over vulkanerne Misti, Chachani, Ampato og den stadig aktive Sabancaya er bare fantastisk. Husk at tage hensyn til din krop. Når man er 4.910 meter over havet, er der begrænsninger på hvor meget vi kan udrette rent fysisk.

Indkvartering Hotel Casa Andina Standard Colca 3*
DAG 10: Cruz del Condor og Arequipa

Efter en tidlig morgenmad starter jeres tur til udsigtpuntet Cruz del Condor, som ligger på det dybeste punkt i kløften. Udsigten er bare fantastisk, og ofte er man heldig at spotte en kondor, der er et imponerende syn. Derefter besøger I de koloniale kirker i Maca og Yanque samt forskellige steder med smuk udsigt.

Frokost serveres i Chivay, inden I fortsætter til Peru andenstørste by Arequipa, hvor I ankommer sent på eftermiddagen. Hotellet ligger centralt i den historiske bymidte.

Indkvartering Hotel Casa Andina Select Arequipa 3-4*
DAG 11: Arequipas

Om morgenen bliver I hentet på jeres hotel for at starte byturen gennem Arequipa, den såkaldte “Hvide by”.

I starter i det gamle kvarter San Lázaro. Så besøger I Arequipas katedral og hovedtorvet med dens tre buegange. Derefter fortsætter I rundturen med ”Compañía de Jesus”, et glimrende eksempel på den spanske, barokke kirkestil fra det XVII århundrede.  I kirkens sidekapel finder I San Ignacio-kapellet, også kaldet ”Det Sixtinske Kapel i Amerika”. Derefter fortsætter I jeres besøg på Santa Catalina-klosteret, et smukt og romantisk sted fra det XVI århundrede. I får rug mulighed for at indsnuse atmosfæren  denne smukke gamle by.

Indkvartering Hotel Casa Andina Select Arequipa 3-4*
DAG 12: Kulinarisk punktum

I dag besøger I fire typiske restauranter kaldet “Picanterías”: La Benita Restaurant i Characato, Lucila Restaurant i Sachaca, La Capitana og La Nueva Palomino Restaurant i Yanahuara. I disse restauranter vil I få serveret typiske retter fra Arequipa, som tilberedes i lertøjsgryder over åben ild.

På hver Picantería vil du smage nogle af de mest repræsentative retter, såsom: Adobo Arequipeño, Zarsa de Patitas, Sencca, Chupe Rejer (suppe) samt Cuy (marsvin) . Alt dette ledsaget af en typisk drink kaldet Chicha de jora – en lys lokal majsøl.

** Bemærk: Før denne tur anbefales det, at I kun spiser en let morgenmad.

Eftermiddagen er fri til de sidste indkøb af sweatre, tæpper og sutsko.

Indkvartering Hotel Casa Andina Select Arequipa 3-4*
 

DAG 13: Tilbage til Danmark via Lima

I bliver hentet på hotellet og transporteret til den lokale lufthavn, hvor I tager indenrigsflyet til Lima. Vores guider sørger for at I kommer gennem bagagekontrol etc., så I kommer sikkert hjem til Billund eller København med bagagen fuld af gode minder om et af verdens bedste rejselande.

 
Mulig forlængelse til Amazonas regnskov
DAG 14-17: Amazonas regnskov

På denne tilllægsrejse kommer I helt ind i den mægtige Amazonas regnskov. Først flyver I, så kører I, for til sidst at sejle langt op af floden, før I ender på et jungle-lodge dybt inde i regnskoven. De kommende tre dage byder på enestående oplevelser der kun kan fås her i verdens største skov. Mere end 60% af Peru ligger i Amazonas og junglen er en vigtig del af peruvianernes historie og kultur. På markederne overalt i Peru kan man finde frugter og grøntsager, der er dyrket eller indsamlet i regnskoven bag de høje Andesbjerge.

Læs mere om forlængelsen her
13 DAGE / 12 NÆTTER